Sessie #02 GEANNULEERD: Cocreatie in sociale dialoog. Informatie en communicatie voor de werknemers en hun vertegenwoordigers.

Geen betrokkenheid zonder juiste informatie

Cocreëren betekent ook informatie delen. In de sociale dialoog is dat niet anders. Als werkgever ben je verplicht om een minimum aan economische, financiële en sociale inlichtingen met de vakbonden te delen. Is de kous daarmee af? Versterkt dat voldoende het vertrouwen en de betrokkenheid? Trouwens, wie duidelijk wil communiceren en overleggen doet dat best in een taal die aansluit bij de leefwereld van de medewerkers op alle niveaus. Inspirerend, motiverend. Ook al lijkt de materie op het eerste gezicht droog en oninteressant.

Geen gemakkelijke klus. Want waar trek je de grens tussen vertrouwelijke informatie en strategisch onmisbare input om van de medewerkers ambassadeurs te maken van de collectieve visie en doelstellingen van uw bedrijf? Laat u niet kooien door de vakbonden. Communiceer bovendien ook direct met uw medewerkers. Blijf zo zelf meester over de boodschap. De juiste boodschap. En communiceer met de juiste middelen op het juiste moment.